25-35
Godt og rimelig
Laktosefri
Glutenfri
Sitrusbakt kyllinglårfilet med ris, gulrotkrem og sesamstekt brokkoli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- vann
- smør
- salt
- pepper
- olje
Sitrusbakt kyllingårfilet
Kyllinglårfilet
350 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Vann
1 dl
Gulrotkrem
Gulrøtter
400 g
Ingefær
½ bit
Smør (Melk)
1 ss
Ris
Jasminris
135 g
Brokkoli
Brokkoli
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
½–1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 702 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 71 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok smøret på middels varme til det er brunt og lukter av nøtter, for å gi ekstra karakter til gulrotkremen. Server chiliflakene på siden hvis dere ikke ønsker brokkolien så sterk.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til gulrøttene.
- Sitrusbakt kyllinglårfilet: Fordel kyllingen i en ildfast form, og ha over 1 ss soyasaus, 1 dl vann og krydre med sitruskrydderet. Stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den gyllen og gjennomstekt.
- Gulrotkrem: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Kok gulrøttene i i vannet fra steg 1 i omtrent 10 minutter, eller til de er helt møre.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Brokkoli: Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 2 minutter, til den er lett gyllen. Ha i sesamfrøene, og stek videre i omtrent 1 minutt. Krydre med litt salt og pepper, og topp med ønsket mengde av chiliflakene.
- Gulrotkrem, fortsettelse: Hell vannet av de ferdigkokte gulrøttene, og ha dem tilbake i kjelen. Ha i 1 ss smør (se tips), og kjør det hele sammen med en stavmikser til en glatt krem. Smak til med den revne ingefæren, salt og pepper.