15-20
Laktosefri
Rice bowl med kyllingkjøttdeig i teriyakisaus, vårløk, lettsyltet agurk og peanøtter
Bowl er superpopulært for tiden, og her får du en bowl proppfull av smaker. En spennende og fargerik fusion-rett.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
½ pakke
Lettsyltet agurk
Agurk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ss
Vann
2 ss
Grønnsaker
Vårløk
1 pakke
Gulrot
1 stk
Kyllingkjøttdeig i teriyakisaus
Kyllingkjøttdeig
150 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Tilbehør
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1052 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 101 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Lettsyltet agurk: Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i tynne skiver. Pisk sammen 1 ss eddik, 1 ss sukker og 2 ss vann i en skål, og vend inn agurkskivene.
- Grønnsaker: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern.
- Kyllingkjøttdeig i teriyakisaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Vend inn teriyakisausen og krydre med salt og pepper.
- Servering: Skyll og kutt limen i båter. Ha risen og teriyakikjøttdeigen i en skål. Topp med gulroten, den lettsyltede agurken, vårløken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten.