20-30
Laktosefri
Quesadilla med salsicciadeig, revet ost, syrlig salat og srirachamajones
Smeltet ost sammen med smakfull kjøttdeig i en varm tortillalefse er skikkelig hverdagskos.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- gluten,
- melk
Basisvarer
- olje
Quesadilla
Salsicciadeig
150 g
Tortillalefser (Hvete, Gluten)
2 stk
Revet ost (Melk)
50–100 g
Syrlig hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Srirachamajones
Lettmajones (Egg)
½–1 pakke
Srirachasaus
½ pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1101 kcal
- Fett 63 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 60 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne queasadillaene i ovnen. Legg dem i en ildfast form, og dekk formen så vidt med aluminiumsfolie. Stek dem i ovnen på 220 grader varmluft i omtrent 8 minutter.
- Quesadilla: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek salsicciadeigen i omtrent 4 minutter, til den er gjennomstekt. Hakk opp salsicciadeigen med en stekespade underveis i steketiden. Legg salsicciadeigen på en tallerken, og vask stekepannen. Varm opp stekepannen til middels varme, og legg i én av tortillalefsene. Fyll den med halvparten av salsicciadeigen og osten på den ene siden. Brett den andre siden over fyllet. Legg i en ny tortillalefse, og gjenta prosessen. Stek quesadillaene i 3 minutter på hver side. Bruk to stekespader til å snu dem.
- Syrlig salat: Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Skyll og kutt tomaten i båter. Kutt limen i båter. Ha salaten og tomaten i en salatbolle, og press over saften fra limen. Vend salaten godt sammen.
- Srirachamajones: Bland sammen lettmajonesen og ønsket mengde av srirachasausen i en skål, og smak til med litt limesaft. Server srirachadressingen og resten av limebåtene til retten.
- Restetips: Hvis du får rester, smaker quesadillaen like godt kald dagen etter. Frys ned tortillalefsene, eller lag tortillachips av dem. Da deler du tortillaene i mindre biter, vender dem i litt olje, og krydrer dem med tacokrydder eller lignende. Stek dem på et stekebrett som er dekket med bakepapir i 8 minutter på 220 grader.