Quesadilla med salsicciadeig, revet ost, syrlig salat og srirachamajones
20-30
Laktosefri

Quesadilla med salsicciadeig, revet ost, syrlig salat og srirachamajones

Smeltet ost sammen med smakfull kjøttdeig i en varm tortillalefse er skikkelig hverdagskos.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • olje

Quesadilla

salsicciadeig
Salsicciadeig
150 g
tortillalefser
Tortillalefser (Hvete, Gluten)
2 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
50–100 g

Syrlig hjertesalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
lime
Lime
½ stk

Srirachamajones

lettmajones
Lettmajones (Egg)
½–1 pakke
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1101 kcal
  • Fett 63 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne queasadillaene i ovnen. Legg dem i en ildfast form, og dekk formen så vidt med aluminiumsfolie. Stek dem i ovnen på 220 grader varmluft i omtrent 8 minutter.

  1. Quesadilla: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek salsicciadeigen i omtrent 4 minutter, til den er gjennomstekt. Hakk opp salsicciadeigen med en stekespade underveis i steketiden. Legg salsicciadeigen på en tallerken, og vask stekepannen. Varm opp stekepannen til middels varme, og legg i én av tortillalefsene. Fyll den med halvparten av salsicciadeigen og osten på den ene siden. Brett den andre siden over fyllet. Legg i en ny tortillalefse, og gjenta prosessen. Stek quesadillaene i 3 minutter på hver side. Bruk to stekespader til å snu dem. 
  2. Syrlig salat: Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Skyll og kutt tomaten i båter. Kutt limen i båter. Ha salaten og tomaten i en salatbolle, og press over saften fra limen. Vend salaten godt sammen.  
  3. Srirachamajones: Bland sammen lettmajonesen og ønsket mengde av srirachasausen i en skål, og smak til med litt limesaft. Server srirachadressingen og resten av limebåtene til retten.  
  4. Restetips: Hvis du får rester, smaker quesadillaen like godt kald dagen etter. Frys ned tortillalefsene, eller lag tortillachips av dem. Da deler du tortillaene i mindre biter, vender dem i litt olje, og krydrer dem med tacokrydder eller lignende. Stek dem på et stekebrett som er dekket med bakepapir i 8 minutter på 220 grader.