Urtestekt torsk med knust potet og rustikk agurksalat

Urtestekt torsk med knust potet og rustikk agurksalat

Ny oppskrift
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Brunt sukker/honning
    • dijonsennep eller annen sennep
    • eplesider-/hvitvinseddik
    • extra virgin olivenolje
    • margarin
    • salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For å sjekke om fisken er ferdig, kan du trykke forsiktig på den med en finger. Når den så vidt flaker seg, er den ferdig. Bruk gjerne litt finhakket løk i de knuste potetene for ekstra smak.

    Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter.
    Kutt agurk i grove biter og rødløk i strimler. Visp sammen sennep, eddik, olivenolje, sukker eller honning, salt og pepper. Hell dressingen over agurkbitene og la agurksalaten stå og trekke frem til servering.
    Tørk av fiskefileten med kjøkkenpapir. Finhakk dill og rødløk, og bland det sammen. Dekk fiskefileten med blandingen.
    Smelt margarin i en stekepanne og legg i torsken. Stek fileten i omtrent 4 minutter på hver side.
    Når potetene er møre, hell av vannet og la dem dampe seg litt tørre. Knus potetene grovt og tilsett margarin og dill. Smak til med salt og pepper.
    Server urtestekt torsk med knust potet og agurksalat. Press over sitronsaft ved servering.
    150 g Knust potet: 150 g Agurksalat: 125 g Kcal: 400
    God middag!