Krydret svinefilet med soppsaus, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær
4.34 (1831)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Purre
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Persillade
1 pakke
Aromasopp
100 g
Soppsaus
1 pakke
Smør
1 ss
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 541 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 58 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer i kjøttet om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Del purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i tykke skiver. Fordel potetene, gulrøttene og purren utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Krydre kjøttet med pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent.
Legg kjøttet over i en ildfast form, krydre det med persilladen, og stek det i ovnen i 12–15 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen.
Skru ned til middels varme, ha i soppsausen, og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!