Laktosefri
Soyaglaserte kyllingboller med sesamris og råkostsalat
4.13 (1283)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- olje
- salt
Jasminris
135 g
Sesamfrø
1 pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Panering
½ pakke
Persillade
½–1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Melk
½ dl
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Koriander
1 bunt
Strimlet kålsalat
120 g
Lime
½ stk
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 800 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 90 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ta litt vann på hendene før du ruller kjøttbollene, da blir det ikke så klissete.
Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Vend sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.
Bland sammen kyllingkjøttdeigen, paneringen, ½ dl melk, persilladen og en klype salt i en bolle. Rull små kjøttboller av kjøttdeigen (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i et par minutter på hver side, til de har en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek kjøttbollene videre i 4–5 minutter, til de er gjennomstekte. Vend inn halve pakken med soya- og ingefærsaus, og stek det hele i 2–3 minutter.
Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen. Ha kålsalaten i salatbolle, og vend inn paprikaen og gulroten. Smak til med litt saft fra limen, og litt salt og pepper. Ha peanøttene og korianderen over salaten ved servering.
Del resten av limen i båter, og server limebåtene og resten av soya- og ingefærsausen til retten.
God middag!