Roede
Laktosefri
Glutenfri
Stir fry med ingefærmarinert kylling, brokkoli og fullkornsris
4.13 (978)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- soyasaus
- sukker
- vann
Fullkornsris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hoisinsaus
50 g
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Soyasaus
2 ss
Sukker
1 ts
Vann
2 dl
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 741 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 87 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i biter. Bland sammen kyllingen, maisstivelsen, hønsebuljongen og ingefærblandingen i en skål. Mariner kjøttet i omtrent 10 minutter.
Bland sammen hosinsausen, 2 ss valgfri eddik, 2 ss soyasaus, 1 ts sukker og 2 dl vann i en skål.
Skrell og kutt gulroten i skiver. Skrell rødløken, og skyll og rens paprikaen. Kutt løken og paprikaen i strimler. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.
Varm opp en eller to store stekepanner til middels høy varme, og ha i den marinerte kyllingen. Stek den i 2–3 minutter. Tilsett grønnsakene, og stek videre i 2–3 minutter. Ha i sausen, og kok opp. La stir fryen småkoke under omrøring i et par minutter.
God middag!
300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!