Glutenfri
Vegetar
Chili sin carne med maissalsa, tortillachips og fullkornsris
4.11 (114)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
Fullkornsris
135 g
Chili sin carne
600 g
Vann
1 dl
Tomat
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Maiskorn
1 pakke
Lime
½ stk
Tortillachips
½ pakke
Lettrømme
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 685 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 112 g
- Protein: 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også lage en tacoform i stekeovnen. Fordel chili sin carnen og tortillachipsene i en smurt ildfast form, og topp med litt revet ost. Stek formen i ovnen ved 220 grader varmluft i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Hell chili sin carnen og 1 dl vann over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til gryten er gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og finhakk chilien og korianderen. Sil laken av maiskornene, og skyll dem. Bland grønnsakene i en serveringsskål, og smak til med saften fra limen, salt og pepper.
Topp retten med maissalsaen, tortillachipsene og rømmen ved servering.
God middag!