Fiskekaker med agurksalat, ovnsbakt gulbete og sennep- og dilldressing
Glutenfri

Fiskekaker med agurksalat, ovnsbakt gulbete og sennep- og dilldressing

4.29 (83)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • smør
Poteter
350 g
Gulbeter
2 stk
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 739 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid og oppvask, kan du steke fiskekakene i ovnen sammen med gulbetene de siste 10 minuttene av gulbetenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulbetene i båter. Fordel potetene og gulbetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skrell løken og skyll agurken. Kutt løken og agurken i tynne skiver. Ha det hele i en skål, og vend inn 3 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt.
Rør sammen lettrømmen og kryddermiksen i en skål. Spe på med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme (se tips).
Nyt måltidet!
God middag!