Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- melk
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Gul løk
1 stk
Sjampinjong
200 g
Spinat
100 g
Grillet gyroskjøtt
250 g
Crème fraîche
300 g
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 941 kcal
- Fett: 63 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La være å skrelle potetene hvis du vil ha en mer rustikk mos.
Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe med melken, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt løken i skiver. Børst soppen fri for eventuelle jordrester, og kutt den i skiver. Skyll og tørk spinaten.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Ha 2 ss smør og løken i pannen, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen og løken er gyllen. Ha i gyroskjøttet, og stek det hele videre i omtrent 2 minutter. Tilsett crème fraîchen og hønsebuljongen, og la det småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn spinaten, og smak til med med salt og pepper.
God middag!
God middag!