Kremet svineskav med potetmos
Glutenfri

Kremet svineskav med potetmos

4.23 (692)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Gul løk
1 stk
Sjampinjong
200 g
Spinat
100 g
Grillet gyroskjøtt
250 g
Crème fraîche
300 g
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 941 kcal
  • Fett: 63 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La være å skrelle potetene hvis du vil ha en mer rustikk mos.

Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe med melken, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
 Skrell og kutt løken i skiver. Børst soppen fri for eventuelle jordrester, og kutt den i skiver. Skyll og tørk spinaten. 
 Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Ha 2 ss smør og løken i pannen, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen og løken er gyllen. Ha i gyroskjøttet, og stek det hele videre i omtrent 2 minutter. Tilsett crème fraîchen og hønsebuljongen, og la det småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn spinaten, og smak til med med salt og pepper.
God middag!
God middag!