Hjemmelaget hamburger med grønn salat, syltet rødløk, chilimajones og potetkløfter
Laktosefri

Hjemmelaget hamburger med grønn salat, syltet rødløk, chilimajones og potetkløfter

4.18 (1068)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Kjøttdeig
300 g
Røkt paprikakrydder
1 pakke
Salt
½ ts
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 854 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl valgfri eddik. Tilsett rødløken, skru av varmen, og la den stå å trekke frem til servering. 
Kna kjøttdeigen lett sammen med det røkte paprikakrydderet, 1 ts salt og litt pepper. Form burgere av deigen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side. 
Skyll tomatene og salaten. Kutt tomatene i skiver og separer salatbladene. 
 Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Serever burgeren med chilimajonesen. 
God middag!
God middag!