Laktosefri
Hjemmelaget hamburger med grønn salat, syltet rødløk, chilimajones og potetkløfter
4.18 (1068)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- eplesider-/hvitvinseddik
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Kjøttdeig
300 g
Røkt paprikakrydder
1 pakke
Salt
½ ts
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Grove hamburgerbrød
2 stk
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 854 kcal
- Fett: 44 g
- Karbohydrater: 72 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl valgfri eddik. Tilsett rødløken, skru av varmen, og la den stå å trekke frem til servering.
Kna kjøttdeigen lett sammen med det røkte paprikakrydderet, 1 ts salt og litt pepper. Form burgere av deigen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side.
Skyll tomatene og salaten. Kutt tomatene i skiver og separer salatbladene.
Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Serever burgeren med chilimajonesen.
God middag!
God middag!