Laktosefri
Glutenfri
Kylling i form med kokoskrem, romanesco og jasminris
4.31 (102)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
135 g
Romanesco
½–1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Rød paprika
½–1 stk
Kokoskrem
1 pakke
Sweet chili-saus
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Karri
1 pakke
Vann
1 dl
Soyasaus
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 663 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For ekstra saftig kylling kan du bruke et steketermometer og sette i den tykkeste delen av kyllingen. Ta ut kyllingen når kjernetemperaturen er på 65 °C, og la kjøttet hvile i 5 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del romanescoen i buketter. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingbrystet med salt og pepper, og stek det i 1–2 minutter på hver side, til det får litt farge. Legg kyllingen over i en ildfast form.
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek paprikaen i 2–3 minutter, til den blir myk. Tilsett 1 dl vann, kokoskremen, halve pakken med sweet chilisaus, hønsebuljongen og 1 ss soyasaus. Kok opp og smak til med karri, salt og pepper. Ha sausen over i formen med kyllingen. Legg i romanescoen, og stek det hele midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips).
Del kyllingbrystet i to før servering. Vel bekomme!
God middag!