Tomatsuppe med pepperoni, egg og brødsticks

Tomatsuppe med pepperoni, egg og brødsticks

4.35 (877)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Tomatpuré
1 pakke
Tomatsausbase
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
4 dl
Egg
2 stk
(Egg)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
2 ss
(Melk)
Pepperoni
100 g
Gressløk
1 bunt
Kjerneblanding
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1073 kcal
  • Fett: 68 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du spare litt tid, kan du tilberede multibrødene som anvist på pakken og eventuelt smake til suppen med kryddermiksen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 1 minutt. Ha i tomatsausbasen, hønsebuljongen og 4 dl vann. La suppen småkoke i omtrent 10 minutter.Tilsett den ene pakken med crème fraîche, og kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del eggene i to.
 Smelt 2 ss smør i en liten kjele. Kutt brødene i 1 cm tykke staver. Ha stavene over på et stekebrett med bakepapir, og bland inn det smeltede smøret og persilladen. Stek brødsticksene i ovnen i 7–8 minutter, til de er gylne og sprø på utsiden.
 Skjær pepperonien i strimler. Skyll, tørk og finhakk gressløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og rist kjerneblandingen i omtrent 2 minutter, til den er gyllen. Ha kjerneblandingen over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek pepperonien i 4–5 minutter, til den er sprø. Topp suppen med kjerneblandingen, pepperonien, eggene, crème fraîchen og gressløken.
God middag!