Tapaskjøttboller i tomatsaus med ovnsbakte poteter, ruccolasalat og aioli
Laktosefri
Glutenfri

Tapaskjøttboller i tomatsaus med ovnsbakte poteter, ruccolasalat og aioli

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • salt
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Paprikakrydder
½–1 pakke
Gul løk
1 stk
Salsicciadeig
300 g
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Oliven
1 pakke
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 769 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Ha potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og paprikakrydderet. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og sprø. 
Skrell og finhakk løken. Bland halvparten av løken inn i salsicciadeigen, og lag små kjøttboller med hendene, eller bruk to skjeer. Ha gjerne litt vann på hendene, slik at deigen slipper lettere. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene og resten av løken i omtrent 3 minutter, til kjøttbollene har en jevn stekeskorpe. Krydre med oksebuljongen og oreganokrydderet, og hell over de hakkede tomatene. Kok opp, og la det småkoke i 3–4 minutter på middels varme.
Skyll og tørk ruccolaen og tomaten. Kutt tomaten i tynne båter, og bland den sammen med ruccolaen, olivenene og litt olivenolje i en bolle. Krydre med litt salt og pepper.
Server aiolien til retten. 
God middag!