Laktosefri
Thaiwok med kyllingkjøttdeig og soya- og ingefærsaus, koriander og hakkede peanøtter
4.17 (1494)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Soyasaus
- sukker
- salt
- olje
Rødløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
2 stk
Lime
½ stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Soyasaus
1 ss
Sukker
1 ts
Eggenudler
125 g
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 675 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Liker du maten litt sterkere, kan du gjerne ha litt finhakket chili i woken. Ikke server hakkede nøtter til de aller minste.
Kok opp en kjele med vann til nudlene.
Skrell og kutt rødløken og gulrøttene i skiver. Skyll og kutt pak choyene i strimler, og del limen i to.
Varm opp en stor steke- eller wokpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og krydre med litt salt. Stek kjøttdeigen i 2–3 minutter til, og legg den over på en tallerken. Ha ny olje i stekepannen, og stek rødløken, pak choyen og gulrøttene i omtrent 3 minutter, til løken er gyllen. Ha kjøttet tilbake i stekepannen, og tilsett soya- og ingefærsausen. Kok opp, og smak til med saft fra limen, 1 ss soyasaus og 1 ts sukker.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skyll, rist og grovhakk korianderen, og dryss korianderen og de hakkede peanøttene over woken. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten.
God middag!