Sopp- og trøffelrisotto med grillet kyllinglår og ovnsbakte tomater
Glutenfri

Sopp- og trøffelrisotto med grillet kyllinglår og ovnsbakte tomater

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Spinat
50 g
Sjalottløk
½ stk
Sjampinjong
100 g
Risottoris
150 g
sopp-/porcinipulver
½–1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Revet Grande Premium
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Trøffelolje
½–1 pakke
Vann
4–5 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Kyllinglår
430 g
Tomater
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 739 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er du ikke så glad i varme tomater, kan du lage en salat av dem istedenfor.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kok opp 4–5 dl vann i en kjele sammen med soppulveret og buljongen. Skyll spinaten. Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og del dem i fire. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i omtrent 5 minutter, til løken er blank.
 Legg kyllingen i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Tilsett risottorisen, og la den steke i omtrent 2 minutter. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann om risottoen blir for tykk. Vend inn 1 ss smør, Grande Premium-osten og spinaten. Smak til med trøffeloljen, salt og pepper. 
Skyll og kutt tomatene i store båter, og krydre dem med litt salt og pepper. Ha tomatene i formen sammen med kyllingen de siste 5 minuttene av kyllingens steketid.
God middag!
God middag!