Kyllingbryst og bulgursalat med squash, paprika og basilikumdressing
Laktosefri

Kyllingbryst og bulgursalat med squash, paprika og basilikumdressing

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Bulgur
125 g
(Hvete)
Grønn squash
½ stk
Rød paprika
½ stk
Spinat
50 g
Gul løk
1 stk
Olivenolje
1 ss
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Basilikumolje
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 676 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 40 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt kyllingen i mindre skiver og stek dem ferdig i stekepannen. Da trenger man ikke sette på stekeovnen.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft (se tips). 
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Hell vannet av den ferdigkokte bulguren, og vend inn 1 ss olivenolje. Skyll squashen, paprikaen og spinaten, og skrell løken. Kutt squashen og paprikaen i terninger, og grovhakk løken.
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje hvis det trengs. Stek paprikaen, squashen og løken i omtrent 3 minutter. Vend inn spinaten, og krydre med salt og pepper. Bland grønnsakene og bulguren sammen i en serveringsskål. 
 Rør sammen aiolien og basilikumoljen i en skål, og smak til med litt salt og pepper. 
God middag!