Glutenfri
Kyllingkaker i brun saus med honningglaserte gulrøtter og ovnsstekte potetskiver
3.99 (94)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
½ bunt
Appelsin
1 stk
Grønnkål
100 g
Honning
1 pakke
Kyllingkaker
300 g
Brun saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 707 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Skyll timianen og appelsinen, og finriv appelsinskallet (kun det
oransje) på et rivjern. Dra timianbladene av stilkene, og del appelsinen i to.
Fordel gulrøttene i en ildfast form, og vend inn timianbladene, appelsinskallet, saften fra appelsinen, og litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til gulrøttene er møre. Vend grønnkålen inn med litt olje, salt og pepper. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn honningen og hvitløken. Fordel grønnkålen over, og stek det hele videre i 5 minutter til.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i 2–3 minutter på hver side. Hell over sausen, kok opp, og skru ned temperaturen til lav varme. La kyllingkakene trekke i sausen til resten av maten er klar.
God middag!
God middag!