Laktosefri
Glutenfri
Sitruskrydret svinefilet med grønne bønner, romanesco, hvitløkspoteter og karriremulade
4.27 (503)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Romanesco
½ stk
Grønne bønner
150 g
Rødløk
1 stk
Smør
1 ss
Remulade
1 pakke
Karri
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 624 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 42 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 68 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i minimum 5 minutter.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetene og hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Krydre kjøttet med sitruskrydderet, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Skjær kjøttet i skiver ved servering.
Kutt romanescoen i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kutt vekk endene av de grønne bønnene, skrell og kutt rødløken i båter. Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 3. Stek grønnsakene i omtrent 7 minutter. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og smak til med salt og pepper.
Ha remuladen i en skål, og smak til med karrien.
God middag!
God middag!