Bouillabaisse - Fransk tomatisert fiskesuppe med hvitløksbakte bagetter og aioli

Frankrike

Laktosefri

Bouillabaisse - Fransk tomatisert fiskesuppe med hvitløksbakte bagetter og aioli

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Fennikel
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Lyrfilet
165 g
(Fisk)
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Tomatpuré
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Appelsin
½ stk
Hønsebuljong
1 pakke
Laurbærblad
½ pakke
Timian
1 pakke
Vann
5 dl
Hvitløksfedd
1 stk
Grove bagetter
1 stk
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Smør
2 ss
(Melk)
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 902 kcal
  • Fett: 56 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis man ønsker en jevnere konsistens på suppen kan den kjøres opp med en stavmikser før fisken legges oppi.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulroten, skyll fennikelen og kutt dem i terninger. Skyll chilien og skrell hvitløken, og finhakk dem. Kutt fisken i munnstore biter og krydre dem med litt salt og pepper. 
 Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Fres løken, gulroten og fennikelen i omtrent 3 minutter, eller til det er blankt. Ha i ønsket mengde av chilien, hvitløken og tomatpureèn. La det hele frese i ett minutt til. Ha i de hakkede tomatene, saften fra halve appelsinen, buljongen, laurbærbladene, timianen og 5 dl vann. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i omtrent 10 minutter (se tips). 
Smelt 2 ss smør i en liten kjele. Skrell og finhakk hvitløken, og ha det i kjelen med smøret. Skjær bagetten i to på langs, og ha den på et stekebrett med bakepapir. Smør hvitløkssmøret jevnt utover bagetten, og stek den i ovnen i omtrent 6 minutter. Skjær hvitløksbagetten i skiver før servering. 
 Legg fiskestykkene fra steg 2 ned i suppen (fjern væsken som har trukket ut av fisken), og vend forsiktig om. La fisken trekke i suppen i omtrent 4 minutter, og smak til med salt og pepper. 
 Ta ut laurbærbladene, og server suppen med hvitløksbagettene og aiolien.
God middag!