Tikka masala med lårfilet av saktevoksende kylling, yoghurt og frisk agurk- og tomatsalat
Saktevoksende kylling

Tikka masala med lårfilet av saktevoksende kylling, yoghurt og frisk agurk- og tomatsalat

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Basmatiris
135 g
Kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
350 g
Rødløk
½ stk
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Tomatpuré
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Nanbrød
½–1 pakke
(Hvete, Rug)
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1146 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 138 g
  • Protein: 59 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødene kan varmes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft (se tips).
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak til sausen. Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i løken, og stek videre i et par minutter, til den er blank. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten og tomatpuréen, og fres det hele raskt i pannen. Ha i de hakkede tomatene, matfløten og 1 dl vann, og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med mer av tikka masala-pasten, salt, pepper og litt sukker.
 Skrell og finhakk rødløken, og skyll den i kaldt vann slik at den ikke blir så sterk. Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Rens og finhakk chilien. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha løken, tomaten og agurken i en serveringsskål, og vend inn chilien og korianderen. Smak til med salt og pepper. 
 Tilbered nanbrøene som anvist på pakken. Server yoghurten til retten.
God middag!