Kylling teriyakiwok med minisjampinjong og grønne bønner
Roede

Kylling teriyakiwok med minisjampinjong og grønne bønner

Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Evt. soyasaus
  • Litt salt
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Fullkornsnudler
½ pakke
(Egg, Hvete)
Litt salt
Skivet kyllingfilet
350 g
Olje
2 ss
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Minisjampinjong
100 g
Kinakål og grønne bønner
250 g
Teriyaki-woksaus
1 pose
(Soya, Hvete)
Vann
1 dl
Lime
1 stk
Evt. soyasaus
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Navnet «teriyaki» kommer fra det japanske kjøkken og er en betegnelse man bruker på retter som blir grillet eller stekt med en søtlig glasering eller saus. «Tare» refererer til «glinsende overflate» og «yaki» refererer til å grille eller steke. I denne retten brukes en smakfull teriyakisaus som woksaus. Tilsett mer chili, ingefær, hvitløk og eventuelt god kraft for mer saus og smak.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok nudlene etter anvisning på pakken. 
Kutt rødløk og paprika i strimler. Rens sjampinjongene. Del de største i to og la de minste være hele.
Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne med olje. Stek kyllingen i et par minutter, krydre den med salt og pepper, og legg den over på en tallerken. Stek sopp og paprika i samme stekepanne til det er lett gyllent. Vend inn kinakål og grønne bønner, og stek videre til kålen har falt litt sammen. Ha i teriyakisaus, kylling og vann. Kok opp og smak til med salt og pepper (se tips).
Vend nudlene inn i woken eller server den ved siden av. Del lime i båter.
Server teriyakiwok med limebåter og nudler. Ha gjerne soyasaus ved siden av.
350 g Kokt fullkornslinguine: 100 g Energiinnhold: ca 370 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!