Søtpotetburger med nachos, speilegg og avokado- og kikertdipp
Vegetar

Søtpotetburger med nachos, speilegg og avokado- og kikertdipp

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Rødløk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Kikerter
1 pakke
Avokadohummus
1 pakke
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Lime
½ stk
Egg
2 stk
(Egg)
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Tortillachips
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 972 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 108 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chilimixen kan være litt sterkt for de minste, og kan serveres ved siden av. Avokadohummusen, rømmen og kikertene kan serveres hver for seg.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt søtpoteten i centimetertykke skiver. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, ønsket mengde av den røkte chilimixen, halve pakken med persilladen, salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovnen 15–18 minutter.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kutt av enden på hjertesalaten. Skyll salaten, tomaten, chilien og limen. Kutt tomaten i skiver. Del halve limen i båter, og kutt chilien i tynne ringer. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål. 
 Sil og skyll kikertene. Ha kikertene, avokadohummusen, lettrømmen, resten av persilladen og litt limesaft over i et litermål (se tips). Kjør blandingen sammen med stavmikser, og smak til med salt og pepper.  
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i 1–2 minutter på hver side, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt og pepper.
 Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
 Sett sammen burgere etter eget ønske. Topp gjerne med litt knuste nachochips. Server limebåtene, resten av dippen og nachosen til burgerne. 
God middag!