Glutenfri
Chili con carne med jasminris og koriander
4.19 (1011)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Chili con carne
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Tortillachips
1 pakke
Lettrømme
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 954 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 117 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en tacoform i stekeovnen: Fordel chili con carnen og tortillachipsene i en smurt ildfast form, og topp med litt revet ost. Stek formen i ovnen ved 220 grader varmluft i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Hell chili con carnen og 1 dl vann over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, eller til gryten er gjennomvarm. Skyll og kutt tomaten i terninger. Rens og finhakk rødløken og chilien. Bland tomaten, rødløken og chilien inn i gryten de siste 2–3 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, tortillachipsene og rømmen ved servering.
God middag!