Black bean curry med peanøtter, mango og koriander

Emilies favoritter

Laktosefri
Vegetar

Black bean curry med peanøtter, mango og koriander

4.15 (81)
Under 35 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Sukker
  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • salt
  • pepper
Bulgur
125 g
(Hvete)
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Mango
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Rød currypaste
½–1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Kokoskrem
½–1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
1 stk
Chiliflak
½ pakke
Sukker
1 ts
Vann
2 dl
Hjertesalat
1 stk
Chiliflak
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 664 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mangoen kan serveres i salaten hvis du heller ønsker det.

Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt mangoen i terninger. Ha de svarte bønnene i en sil, og skyll dem under kaldt vann.
Varm opp en vid gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og 1 ss av den røde currypasten i omtrent 2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, bønnene, kokoskremen, grønnsaksbuljongen, 1 ts sukker og 2 dl vann. Kok opp under omrøring, og la curryen småkoke i omtrent 5 minutter.  
Skyll og finriv skallet på limen (kun det grønne). Tilsett limeskallet og saften fra hele limen i gryten. La det småkoke i omtrent 2 minutter. Bland inn mangoen og smak til med chiliflakene og litt salt.  
Skyll, tørk og kutt salaten grove biter. Ha salaten i en serveringsskål og vend inn ½ ss eddik, litt salt og pepper. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene. 
 Skyll og grovhakk korianderen. Topp gryten med korianderen og peanøttene. Server bulguren og salaten til gryten.
God middag!