Røkt kotelettkam med surkål og stekt løk
3.99 (339)
Under 25 min
0 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje eller smør
- soyasaus
- vann
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Løken blir enda bedre om du tilsetter litt balsamicoeddik når den har blitt myk og lys brun. Da blir den brunere og får en friskere, dypere smak. Server gjerne rørte tyttebær ved siden av hvis du ønsker det.
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Skrell og kutt gulroten i staver.
Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek dem i en stekepanne med olje eller smør til de er gylne på begge sider. Ha kotelettene over i en ildfast form etter hvert som de er brunet av.
Når alle er ferdig brunet, kok ut stekepannen med vann, soyasaus og solsikkehonning. Kok opp og rør godt rundt. Hell væsken over kotelettene.
Ha gulrøttene i formen og dekk til det hele med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen og stek kjøttet og gulrøttene i 15–20 minutter, til gulrøttene er møre.
Ha surkålen i en kjele og varm forsiktig opp. Eventuelt kan du gjøre som beskrevet under. Det er enklere, men vil ta litt lenger tid.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med surkål i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell surkålen forsiktig tilbake i kjelen tømt for vann eller i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Skrell og kutt løk i båter. Ha løken i den samme stekepannen som du stekte kotelettene i og stek den til den er lys brun og myk (se tips). Legg den stekte løken over potetene ved servering.
Hell av stekesjyen fra kotelettene og smak den til med salt og pepper før servering.
Server koteletter med surkål, poteter og stekt løk.
God middag!