Kyllingbryst med sellerirotkrem, bakte grønnsaker og timiansjy
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingbryst med sellerirotkrem, bakte grønnsaker og timiansjy

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Kyllingbryst med skinn
300 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Smør
50 g
(Melk)
Sjysaus
½–1 pakke
(Melk)
Timian
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 704 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til selleriroten. 
 Skyll og del potetene i to eller fire. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og del løken i båter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak det hele i ovnen i 15–20 minutter. Skyll persillen og plukk bladene av stilkene. Vend bladene inn med de ferdigstekte grønnsakene.   
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over grønnsakene på stekebrettet, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.  
 Skrell og kutt selleriroten i mindre biter. Kok sellerien i vannet fra punkt 1, i omtrent 10 minutter, eller til den er myk. Smelt 50 gram smør i en liten kjele, og rør til det er nøttebrunt. Pass på så det ikke blir brent. Hell vannet av sellerien, ha den tilbake i kjelen, og la den dampe godt fra seg. Hell over det brunede smøret, og kjør det sammen med en stavmikser, til en glatt krem. Smak til med salt.      
 Ha sjysausen i stekepannen du brukte til kyllingen, og gi den et oppkok på middels høy varme. Smak til sausen med timian.    
Server kyllingen med de bakte grønnsakene, sellerirotkremen og timiansjyen.  
God middag!