Fiskekaker med knuste krydderpoteter, grønnsakssalat og limeaioli
Glutenfri

Fiskekaker med knuste krydderpoteter, grønnsakssalat og limeaioli

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
Småpoteter
300 g
Sitruskrydder
½ pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ss
(Melk)
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Rødløk
½–1 stk
Strimlet wokmiks
150 g
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Norsk eple
1 stk
Lime
1 stk
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 630 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 58 g
  • Protein: 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. 
 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
 Ha fiskekakene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og ha det i en skål. Vend inn 1 ts sukker, 1 ss eddik og litt salt og pepper. La løken marinere til resten av retten er klar, og vend inn wokmiksen rett før servering. 
Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finriv litt av skallet (kun det grønne) på limen. Bland epleterningene med aiolien i en skål, og smak til med limeskallet, saft fra limen og litt salt og pepper.
Hell vannet av potetene, og knus dem lett med en visp. Rør inn 1 ss smør, og smak til med sitruskrydderet.
Vel bekomme!
God middag!