Laktosefri
Pork Ramen - Nudelsuppe med stekt svinekjøttdeig, shiitakesopp og smilende egg
4.28 (145)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- eplesider- eller hvitvinseddik
- soyasaus
- olje
Ingefær
½ bit
Hoisinsaus
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Shiitakesopp
100 g
Pak choy
1 stk
Vann
7 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Soyasaus
1 ss
Eggenudler
125 g
Egg
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig av svin
300 g
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
Vårløk
1 pakke
Koriander
1 bunt
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 641 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne shiitakesoppen sammen med kjøttdeigen for ekstra smak.
Skrell ingefæren og kutt den i tynne skiver. Ha ingefæren, hoisinsausen, hønsebuljongen og 7 dl vann i en kjele og la det koke på middels høy varme i 10 minutter. Rens og del soppen i skiver. Skyll pak choyene, vårløken og korianderen. Kutt vårløken og pak choyen i strimler, og grovhakk korianderen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Kok opp en kjele med vann, og kok eggene i 7 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og del dem i to ved servering.
Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 5 minutter. Tilsett hvitløken og soya- og ingefærsausen og stek videre i 2 minutter.
Smak til buljongen med 1 ss eddik og 1 ss soyasaus. Ha pak choyen og shiitakesoppen i buljongen og la det småkoke på middels høy varme i 2 minutter.
Fordel nudlene i dype skåler og hell over buljongen. Fordel shiitaken, pak choyen, svinedeigen, eggene, vårløken og korianderen over, og topp med ønsket mengde av chiliflakene. Håper det smaker!
God middag!