Glutenfri
Butter chicken med stekte grønnsaker, korianderris og mangochutney
4.27 (397)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- vann
- salt
- pepper
Basmatiris
135 g
Koriander
1 bunt
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Rød paprika
1 stk
Sitron
½ stk
Olje
3 ss
Skivet kyllingfilet
300 g
Kryddersmør
½ pakke
Tomatpuré
1 ss
Butter chicken-paste
½–1 glass
Lett crème fraîche
300 g
Vann
1 dl
Mangochutney
1 glass
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1252 kcal
- Fett: 68 g
- Karbohydrater: 104 g
- Protein: 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Sett en ildfast form inn i stekeovnen, og varm opp ovnen til 240 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Finhakk korianderen, og ha stilkene i kjelen sammen med risen. Bladene skal du bruke senere.
Skrell rødløken og hvitløken. Kutt rødløken og paprikaen i grove biter, og del hvitløken i fire. Skyll sitronen godt, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Bland 1 ss olje, hvitløken, sitronskallet, litt salt og pepper med grønnsakene. Ta formen ut av ovnen, og ha i 2 ss olje. Ha grønnsakene i den ildfaste formen, og stek grønnsakene i 8–10 minutter.
Skjær kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Stek kyllingen i et par minutter på hver side, til den er gyllen. Ha i tomatpuréen, og fres den med kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten. Ha i crème fraîchen og 1 dl vann, og la alt småkoke i omtrent 10 minutter. Rør inn korianderen rett før servering.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene og mangochutneyen til retten.
God middag!