Gulasj med kjøtt- og linsedeig, lune multibrød og yoghurt

Gulasj med kjøtt- og linsedeig, lune multibrød og yoghurt

4.11 (94)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Poteter
350 g
Kjøttdeig med linser
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Oksebuljong
1 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Vann
5 dl
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Bladpersille
½ bunt
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 773 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 98 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha mer vann i gulasjen hvis du synes den er kraftig på smak, eller ønsker den mer som en suppe.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i skiver. Skyll og kutt paprikaen og potetene i små terninger. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–3 minutter, til den er gjennomstekt. Sett kjøttdeigen til side.  
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 1 minutt. Tilsett gulroten, paprikaen, potetene, det røkte chilikrydderet, kjøttdeigen, oksebuljongen, paprikapulveret og 5 dl vann. La gulasjen småkoke på middels lav varme i omtrent 20 minutter, til potetene er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper (se tips).   
Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Topp gulasjen med yoghurten og persillen, og server multibrødene til retten.  
God middag!