Lapskaus med Røros-flatbrød

Lapskaus med Røros-flatbrød

4.16 (452)
Under 40 min
9 Ingredienser
Nyt ekte tradisjonsmat med denne smakfulle lapskausen. Røros-flatbrødet har fått Spesialitet-merket for sin kvalitet og historie.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Gul løk
1 stk
Svinekjake
1 pakke
Kjøttpølse
400 g
(Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
Hønsebuljong
2 pakke
Vann
5 dl
Bladpersille
1 bunt
Røros-flatbrød
2 pakke
(Hvete, Rug, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 830 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 74 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du å spare tid, kan du skylle potetene i stedet for å skrelle dem.

 Skrell og kutt potetene, gulrøttene, kålroten og løken i terninger. Ta svinekjakene ut av pakkene, og spar på kraften fra pakkene. Kutt kjakene i mindre biter, og kjøttpølsene i terninger.
 Ha grønnsakene i en stor kjele, tilsett 5 dl vann, kraften fra kjøttpakken og hønsebuljongen, og kok opp. La grønnsakene trekke i suppen i 20–25 minutter, eller til de er møre og potetene har jevnet lapskausen. Tilsett kjøttet og pølsene når det gjenstår omtrent 10 minutter av lapskausens koketid. Smak til med salt og pepper.
 Skyll og finhakk persillen, og topp retten med den. Server Røros-flatbrødene til retten.
God middag!