Frankrike
Vegetar
Salad de Chèvre Chaud - Linsesalat med bakte rødbeter, chèvre, valnøtter og fiken
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Valnøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Belugalinser
½ pakke
Rødbete
1 stk
Timian- og rosmarin blanding
½–1 pakke
Rødløk
1 stk
Fiken
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Krutonger
1 pakke
Valnøtter
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Grove bagetter
½ pakke
Chevre
100 g
Honning
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 962 kcal
- Fett: 57 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutter du osten, kan det være lurt å fukte kniven med varmt vann, slik at osten ikke setter seg fast på knivbladet.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Tilbered linsene som anvist på pakken. Skrell og kutt rødbeten i tynne båter og fordel dem i en ildfast form. Ha over litt olivenolje og krydre med timian- og rosmarinkrydderet og litt salt. Stek rødbeten nederst i ovnen i omtrent 20 minutter, til den er mør.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løken i en salatbolle, og vend inn 1 ss eddik og 1 ss olivenolje. Skyll og kutt fikenen i båter. Skyll og kutt salaten i grove strimler.
Kutt bagetten i tykke skiver på skrå, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Ringle over olivenolje og krydre med litt salt og pepper. Riv eller kutt (se tips) chèvren i skiver, og ha dem over bagettskivene. Fordel honningen over hver av skivene, og stek chèvre chauden øverst i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til osten er gyllen.
Vend linsene, rødbetene og sennepsvinaigrettensammen med løken i bollen. Vend forsiktig inn hjertesalaten og valnøttene, og topp med krutongene og fikenbåtene.
Server bete- og linsesalaten i salatbollen eller ha den over på et stort fat, og topp med chèvre chauden. Bon appètit!
God middag!