Poulet Provençal - Bakt kylling med tomat- og timiansjy og fløtegratinerte poteter

Frankrike

Glutenfri

Poulet Provençal - Bakt kylling med tomat- og timiansjy og fløtegratinerte poteter

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • sukker
  • vann
  • smør
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Melk
1 dl
Kyllingbryst med skinn
300 g
Cherrytomater
½ pakke
Kalamataoliven
½ glass
Rødløk
1 stk
Timian
½ bunt
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Tomatpuré
½ pakke
Hønsebuljong
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
2 dl
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
½ bunt
Smør
30 g
(Melk)
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 880 kcal
  • Fett: 56 g
  • Karbohydrater: 47 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke romtemperert smør kan man fint smelte smøret i en liten kjele og tilsette hvitløken og timianen. Server smøret som en saus.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Sett 30g smør i terninger på benken. 
Skrell og kutt potetene i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Kok opp fløten og 1 dl melk i en stor kjele. Ha i potetskivene og hvitløken, og krydre med litt salt og pepper. La det hele småkoke i 3–4 minutter, og hell blandingen over i en smurt ildfast form. Strø osten jevnt over, og stek gratengen midt i ovnen i 25–30 minutter, eller til osten er gyllen og potetene er myke. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Legg kyllingen over i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir.
Skyll og dra bladene av stilkene på timianen. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Visp inn tomatpureèn, halvparten av timianen, balsamicovinaigretten, buljongen, 1 ts sukker og 2 dl vann. La sjyen småkoke i omtrent 5 minutter, og smak til med litt salt og pepper. 
 Skyll og kutt tomatene i to, og hell laken av olivenene. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel tomatene, olivenene og rødløken rundt kyllingen i formen, og øs tomat- og timiansjyen over det hele. Stek kylling Provençalen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.   
Skrell og finhakk hvitløken. Ha 30 g romtemperert smør (se tips) i en liten skål. Rør inn hvitløken og resten av timianen, og krydre med litt salt og pepper. Skyll og ha salaten i en salatbolle, og vend inn 1 ss olivenolje, salt og pepper.
God middag!