Laktosefri
Vegetar
Ricebowl med teriyakisopp, syltet rødkål og mango
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- vann
- smør
- olje
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
½ pakke
Kikerter
½ pakke
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Finsnittet rødkål
50 g
Eplesider-/hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ts
Vann
2 ss
Aromasopp
100 g
Teriyakisaus
½–1 pakke
Smør
½ ss
Mango
½ stk
Koriander
½ bunt
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 925 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 128 g
- Protein: 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Sil laken av kikertene, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn ønsket mengde av paprikakrydderet, litt olje og salt. Stek kikertene midt i ovnen i 15–20 minutter.
Pisk sammen 1 ss eddik, 1 ts sukker og 2 ss i en bolle. Vend inn rødkålen, la den trekke i laken frem til servering.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett ½ ss smør, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Tilsett teriyakisausen, og kok teriyakisoppen i 1 minutt.
Skrell og kutt mangoen i terninger, og skyll og grovhakk korianderen.
Ha risen i en dyp skål, og fordel soppen, kikertene, den syltede rødkålen og mangoen over. Topp med korianderen og chilimajonesen. Vel bekomme!
God middag!