Ricebowl med teriyakisopp, syltet rødkål og mango
Laktosefri
Vegetar

Ricebowl med teriyakisopp, syltet rødkål og mango

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
½ pakke
Kikerter
½ pakke
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Finsnittet rødkål
50 g
Eplesider-/hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ts
Vann
2 ss
Aromasopp
100 g
Teriyakisaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Smør
½ ss
(Melk)
Mango
½ stk
Koriander
½ bunt
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 925 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 128 g
  • Protein: 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
 Tilbered risen som anvist på pakken.
Sil laken av kikertene, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn ønsket mengde av paprikakrydderet, litt olje og salt. Stek kikertene midt i ovnen i 15–20 minutter.
Pisk sammen 1 ss eddik, 1 ts sukker og 2 ss i en bolle. Vend inn rødkålen, la den trekke i laken frem til servering.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett ½ ss smør, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Tilsett teriyakisausen, og kok teriyakisoppen i 1 minutt. 
 Skrell og kutt mangoen i terninger, og skyll og grovhakk korianderen.
 Ha risen i en dyp skål, og fordel soppen, kikertene, den syltede rødkålen og mangoen over. Topp med korianderen og chilimajonesen. Vel bekomme! 
God middag!