Mørkokt svinebog med hjemmelaget surkål, bakte rotgrønnsaker og sjysaus
Roede

Mørkokt svinebog med hjemmelaget surkål, bakte rotgrønnsaker og sjysaus

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Eplesider- eller hvitvinseddik
    • olje
    • pepper
    • salt
    • sukker/honning
    • vann
    Hodekål
    300 g
    Eple
    1 stk
    Eplesider- eller hvitvinseddik
    4 ss
    Salt
    ½ ts
    Sukker/honning
    1 ss
    Vann
    2 dl
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Gulrøtter
    2 stk
    Kålrot
    300 g
    Olje
    1 ss
    Poteter
    400 g
    Schweinebraten
    300 g
    Vann
    ½ dl
    Maisstivelse
    ½ ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett gjerne en teskje karve i surkålen. Ha svinebogen med kraft i en ildfast form, dekk med folie og stek den ved 200 grader i 10 minutter. Ta av folien, gni inn kjøttet med sennep og stek det videre i 10 minutter. Lag gjerne potetmos av potetene om du foretrekker det. Smak til sjyen med litt sennep eller ferske urter.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
    Kutt hodekål i tynne strimler og del eplet i terninger. Kok opp kål, eplebiter, eddik, salt, sukker, vann og hønsebuljong under lokk (se tips). La det småkoke i omtrent 30–40 minutter, eller til kålen er mør. Smak til med pepper, eddik og litt sukker. 
    Skrell gulrøtter og kålrot. Del dem i staver og legg dem i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper. Bak grønnsakene møre i omtrent 20–25 minutter.
    Kok opp poteter i vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
    Legg kjøttet, kraften fra pakken og en skvett vann i en kjele, og dekk med lokk. La det småkoke under lokk i omtrent 15 minutter. Løft ut kjøttet og del det i skiver ved servering. Jevn sjyen med maisstivelse og la den småkoke i 3–4 minutter. Smak til sjyen med salt og pepper (se tips).
    Server mørkokt svinebog, hjemmelaget surkål, bakte rotgrønnsaker, poteter og sjysaus.
    Poteter: 150 g Surkål: 75 g Rotgrønnsaker: 100 g Kjøtt: 125 g Sjysaus: 2 ss Energiinnhold: ca 400 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
    God middag!