Svinekam med ovnsbakte småpoteter, cherrytomater, spinat og bearnéssaus
Glutenfri

Svinekam med ovnsbakte småpoteter, cherrytomater, spinat og bearnéssaus

4.19 (1213)
Under 20 min
5 Ingredienser
Cherrytomatene blir gode og søte når de ovnsbakes og glaseres av balsamicoeddik. Med saftig kjøtt og deilig saus, er dette en innertier.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Balsamicoeddik
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Delikatessepoteter
300 g
Cherrytomater
250 g
Spinat
100 g
Balsamicoeddik
1 ss
Mager svinekam i skiver
300 g
Bearnéssaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 532 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 33 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere spinaten og tomatene som en kald salat. Skyll grønnsakene, og kutt tomatene i to. Ha grønnsakene i en skål, og vend inn litt olje, balsamicoeddik, salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll potetene. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Skyll tomatene og spinaten. Ha cherrytomatene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, 1 ss balsamicoeddik, salt og pepper. Stek dem i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene av potetenes steketid. Bland spinaten med tomatene de siste 3 minuttene.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
God middag!