Glutenfri
Kylling stroganoff i kremet tomatsaus med sjampinjong og ris
4.05 (88)
Under 30 min
9 Ingredienser
En rask og varmende gryte med sopp og kremet tomatsaus som passer både store og små.
En rask og varmende gryte med sopp og kremet tomatsaus som passer både store og små.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
135 g
Gul løk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Sjampinjong
100 g
Strimlet kyllingfilet
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 637 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre gryten med litt sukker for en rundere smak. Ha litt mer vann i gryten hvis sausen blir for tykk. Ha litt olivenolje, eddik, salt og pepper i kålsalaten for mer smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den får en stekeskorpe. Ta kyllingen ut av pannen. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek løken og soppen i omtrent 4 minutter. Tilsett paprikaen og kyllingen. Rør inn tomatpuréen, crème fraîchen, hønsebuljongen og 3 dl vann. La det hele småkoke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server kålsalaten til retten (se tips).
God middag!