Grillet gyroskjøtt i multibrød med grønnsaker og tzatziki
4.36 (781)
Under 30 min
9 Ingredienser
Kos deg med en smak av Hellas - gresk gyros med grillet kjøtt, steinovnsbakt brød og hjemmelaget tzatziki. En rask og god familiefavoritt.
Kos deg med en smak av Hellas - gresk gyros med grillet kjøtt, steinovnsbakt brød og hjemmelaget tzatziki. En rask og god familiefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Agurk
½ stk
Yoghurt
150 g
Persillade
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Rustikke multibrød
4 stk
Grillet gyroskjøtt
250 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 819 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 88 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brødet kan fint varmes i brødrister, da trenger du ikke å skru på ovnen.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og riv halve agurken på den grove siden av et rivjern. Strø litt salt over agurken, og la den stå i omtrent 5 minutter før du presser ut vannet. Bland agurken, yoghurten og persilladen sammen i en serveringsskål.
Skrell rødløken og skyll tomaten. Kutt tomaten, agurken og rødløken i skiver. Skyll, tørk og strimle salaten. Fordel alle grønnsakene på et stort fat, og vend inn litt olivenolje og sort pepper.
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe.
God middag!
God middag!