Grove karbonader
med kokte poteter, ertestuing og løksjy4.1 (822)
Under 20 min
5 Ingredienser
Karbonader med løksjy og ertestuing. Her får du det meste ferdiglaget og klart til en herlig hverdagsmiddag.
Karbonader med løksjy og ertestuing. Her får du det meste ferdiglaget og klart til en herlig hverdagsmiddag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- vann
- olje
- soyasaus
- salt
- pepper
Småpoteter
300 g
Ertestuing
1 pakke
Grove karbonader m/løk
360 g
Gul løk
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel
1 ss
Vann
3 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 828 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt finhakket hvitløk med potetene før du ovnsbaker dem for ekstra smak.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med ertestuing i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha ertestuingen over i en serveringsskål ved servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene 2–3 minutter på hver side, og legg dem over på en tallerken.
Skrell løken, og kutt den i to og deretter i skiver. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og stek løken i fettet fra karbonadene i 2–3 minutter, til løken er gyllen. Ha i litt ny olje, og bland inn 1 ss hvetemel. Ha i 3 dl vann og oksebuljongen, og la sjyen småkoke i 2–4 minutter. Smak til med salt, pepper og soyasaus, og legg karbonadene tilbake i stekepannen.
God middag!
God middag!