Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Grønnsaksbuljong
- salt
- solsikke-/rapsolje
Laksefilet
350 g
Blomkål
1/2 stk
Vårløk
1/2 stk
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Grønnsaksbuljong
2 dl
Salt
ts
Sitronsaft
1/2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt sitronsaft på laksen før den settes i ovnen. Brun potetene gjerne i panne med smør, olje og hvitløk før den settes i ovnen. Da får den fortere gylden farge.
Sett ovnen på 200 grader.
Del potetene i båter eller skiver og ha i en ildfast form.
Vend inn litt olje og krydre med salt og pepper. Ha i ovnen til potetene er gylne og sprø, ca. 15 min.
Krydre laksen med salt og pepper.
Legg den i en oljet ildfast form og ha i ovnen når det er igjen ca. 8–12 minutter av potetene. Laksen skal være saftig og fremdeles med en litt fuktig kjerne.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele.
Når vannet koker har du i blomkålbukettene i ca. 5-6 minutter.
Kutt vårløk og hvitløk, fres forsiktig sammen med litt solsikke-/rapsolje i en kjele på middels varme til løken er myk/blank.
Ha i kremost, spe med buljong og kok forsiktig opp. Rør av og til. Trekk kjelen til side og smak til med salt, pepper, hakket gressløk og eventuelt litt sitronsaft.
Server ovnsbakt laks med ostekremsaus, ovnsstekte poteter og blomkål.
God middag!