Bowl med lettstekt laks, sort ris, edamamebønner og syltet rødløk
Laktosefri
Glutenfri

Bowl med lettstekt laks

sort ris, edamamebønner og syltet rødløk
4.16 (425)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ikke bare er det trendy, men denne typen bowl er også en mettende og sunn middagssalat full av smak og inspirasjon.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Svart ris
75 g
Vann
1 l
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Spinat
50 g
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Lime
½ stk
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 955 kcal
  • Fett: 54 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk grønnsaksrester i bowlen. Bland gjerne litt soyasaus og lime, og ha blandingen over, det smaker godt og friskt.

Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del limen i to. Ha rødløken i en bolle og press over saft fra limen. Bland godt sammen, og la den lettsyltede løken stå fremme til du skal legge opp retten. 
Skyll spinaten. Skjær laksen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i lakseterningene, og krydre med salt og pepper. Stek laksen i 2 minutter. Ha i spinaten og edamamebønnene mot slutten av steketiden, og la det ligge i pannen sammen med laksen frem til du skal legge opp retten. 
Kutt limen i båter.
Ha risen, laksen, spinaten og edamamebønnene i en bolle. Topp bowlen med den lettsyltede rødløken og curry- og mangodressingen. Press over litt saft fra limen, og krydre med ønsket mengde chiliflak.
Hvis du får rester, kan du lage stekt ris til lunsj dagen etter. Varm opp en stekepanne til middels hør varme, tilsett litt olje, og ha i restene. Stek restene i 2–3 minutter, før du vender inn 1 egg og 1 ss soyasaus. Stek videre i 2 minutter.
God middag!