Roede
Laksefilet med sitron- og chilibakt aubergine
bulgursalat og yoghurtRetten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- sukker
- olje
- vann
- salt
- pepper
Bulgur
125 g
Rødløk
½–1 stk
Norsk eple
½–1 stk
Mynte
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ ss
Røkt chilimix
1 pakke
Sitron
½ stk
Aubergine
1 stk
Laksefilet
270 g
Sukker
1 ts
Olje
1 ts
Vann
1 ss
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 635 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke liker rødløken rå, kan den kuttes i båter og bakes i ovnen med auberginen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Bland chilimixen, saften fra halve sitronen, 1 ts sukker, 1 ss vann og litt olje og salt i en skål. Skyll og kutt auberginen i terninger, og fordel dem i en stor ildfast form. Vend inn chiliblandingen, og stek auberginen i ovnen i omtrent 15 minutter.
Skrell og finhakk løken (se tips). Skyll og kutt eplet i terninger. Skyll og grovhakk mynten. Ha den ferdigkokte bulguren i en serveringsskål, og bland inn løken, eplet, mynten, saften fra resten av sitronen, ½ ss olivenolje, og smak til med salt og pepper.
Ta auberginen ut av ovnen, og vend om. Legg fisken oppå auberginen, fordel sitronskallet over fisken, og krydre den med salt og pepper. Stek auberginen og fisken i ovnen i 7–10 minutter.
Server yoghurten til retten.
100 g Fisk: 125 g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!