Roede
Laktosefri
Vietnamesisk-inspirert salat med kjøttdeig
lettsyltede grønnsaker, mynte og peanøtter4.16 (68)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
Lime
½ stk
Gulrot
1 stk
Agurk
½–1 stk
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Fullkornsris
135 g
Sesam- og chilisaus
½ pakke
Søt chilisaus
½ pakke
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g
Olje
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Mynte
1 pakke
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 773 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 89 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Rør sammen 1 ss sukker, 2 ss eddik og saften fra halve limen i en serveringsskål. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og kutt agurken i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha grønnsakene i skålen med laken, og bland det godt sammen. La det trekke frem til servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland sammen sesam- og chilisausen og den søte chilisausen i en skål.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side. Del den opp, og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Bland inn halvparten av den søte chilisausen mot slutten av steketiden.
Skyll og kutt hjertesalaten i strimler. Skyll og grovhakk mynten. Kutt resten av limen i båter. Topp retten med mynten og peanøttene, og server limebåtene og resten av den søte chilisausen ved siden av.
180 g Ris: 100 g (kokt) Kjøttdeig: 130 g Peanøtter: 10 g Energiinnhold: Søt chilisaus: 1 ss ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!