Svinekam i rødvinssaus med ovnsbakte poteter og brokkolisalat
Laktosefri
Glutenfri

Svinekam i rødvinssaus

med ovnsbakte poteter og brokkolisalat
3.96 (82)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Gul løk
1 stk
Mager svinekam i skiver
300 g
Rødvinssaus
½–1 pakke
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Brokkoli
½ stk
Norsk eple
1 stk
Grønne erter
1 pakke
Lettmajones
½–1 pakke
(Egg)
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 804 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brokkolien og ertene kan kokes om du heller ønsker det. Kok dem møre i lettsaltet vann i 3–5 minutter.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend inn urtemiksen mot slutten av steketiden.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken. Tilsett løken og 1 ss smør, og stek den i omtrent 4 minutter, til løken er gyllen. Tilsett rødvinssausen og kjøttet, og gi det hele et raskt oppkok. Skru ned til lav varme, og la det stå til resten er klart. 
 Kutt brokkolien i små buketter (se tips). Skrell og kutt stilken i små biter. Skyll og kutt eplet i terninger. Visp sammen lettmajonesen og balsamicovinaigretten i en salatbolle. Bland inn brokkolien, eplet og ertene i dressingen. Krydre med salt og pepper. 
God middag! 
God middag!