Saftige hamburgere
med stekt løk, ovnsbakte poteter og soppmajones4.23 (230)
Under 30 min
8 Ingredienser
En god og saftig hamburger med bakte poteter og digg majones, passer både til hverdag og fest. Denne vinter-versjonen lyser opp en kald og hektisk hverdag.
En god og saftig hamburger med bakte poteter og digg majones, passer både til hverdag og fest. Denne vinter-versjonen lyser opp en kald og hektisk hverdag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Klassisk hamburger
280 g
Grønnkål
50 g
Tomat
1 stk
Aioli
1 pakke
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 909 kcal
- Fett: 55 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når løken er ferdigstekt, kan den gjerne kjøres sammen med en stavmikser med all væsken i pannen, og serveres som en chutney. Har du ikke eplesidereddik, kan den fint sløyfes, eller erstattes med vanlig eddik, men bruk da litt mindre.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper og stek dem i 3–4 minutter på hver side. Legg hamburgerne på brettet sammen med potetene når det gjenstår omtrent 3 minutter av potetenes steketid. Stek løken i fettet fra hamburgeren i 2–3 minutter, til den er myk (se tips).
Skyll og tørk grønnkålen. Skyll og kutt tomaten i skiver. Bland aiolien og grønnkålen sammen i en skål, og smak til med ønsket mengde av steinsoppulveret, salt og litt eplesidereddik.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Fyll burgerbrødene med burgerne, løken, grønnkål-salaten og tomatskivene, og server de ovnsbakte potetene til.
God middag!