Laktosefri
Pasta i hjemmelaget tomatsaus
med sprø gremolata og hvitløksmarinerte rekerRetten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Skalldyr·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olivenolje
- vann
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Linguine
200 g
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Panko
1 pakke
Smør
1 ss
Håndpillede reker
200 g
Hvitløksfedd
½ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Cherrytomater
250 g
Spinat
50 g
Vann
2 dl
Sukker
½ ts
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 716 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 103 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll persillen og sitronen. Finhakk persillen og finriv skallet (kun det gule) på sitronen. Skrell og finhakk hele hvitløksfeddet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek pankoen i 2–3 minutter til den blir gyllen. Skru av varmen, og vend inn persillen, sitronskallet og halvparten av den finhakkede hvitløken.
Hell laken av rekene og ha dem i en skål sammen med 1 ss olivenolje, resten av den finhakkede hvitløken, litt saft fra sitronen og litt salt og pepper.
Skrell og finhakk løken, og skyll tomatene og spinaten. Del tomatene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek løken i omtrent 2 minutter. Ha i tomatene og 1 ss smør, og stek videre i 2 minutter. Ha i 2 dl vann og ½ ts sukker, og la det småkoke i 5 minutter. Knus tomatene lett med en gaffel, og vend inn spinaten mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Vend den kokte pastaen sammen med tomatsausen, og topp med de marinerte rekene og gremolatastrøsselet.
God middag!