Bakt laks med linguine i mild ajvar, pannestekt rosenkål og rødløk
Laktosefri

Bakt laks med linguine i mild ajvar

pannestekt rosenkål og rødløk
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • pastavann
  • salt
  • pepper
  • olje
Linguine
200 g
(Hvete)
Ajvar
1 pakke
Sitron
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Pastavann
½–1 dl
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Rosenkål
200 g
Rødløk
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 813 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan bakes sammen med fisken i ovnen. Vend da inn litt olje, salt og pepper i grønnsakene, og legg fisken oppå.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men behold ½–1dl av pastavannet når pastaen siles. Ha pastaen tilbake i kjelen, og vend inn 1 ss smør, ajvaren og pastavannet. Smak til med saft fra sitronen, litt salt og pepper. 
Tørk fisken med litt kjøkkenpapir. Legg fisken i en smurt ildfast form og krydre med sitruskrydderet og pepper. Bak fisken midt i ovnen i 8–10 minutter, til fisken flaker seg lett ved et trykk med fingeren.   
Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålene og del dem i to. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen i omtrent 2 minutter, til de har fått stekeskorpe. Tilsett rødløken og stek videre i omtrent 2 minutter. Krydre grønnsakene med litt salt og pepper. 
Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten. God middag!
God middag!