Kyllingbryst med potetmos, salat og peppersaus
Glutenfri

Kyllingbryst med potetmos

salat og peppersaus
4.25 (211)
Under 20 min
7 Ingredienser
Her får du både potetmosen, peppersausen og salatdressingen ferdiglaget, så dette er ikke bare hverdagskos, det er rask hverdagskos!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Peppersaus
1 pakke
(Sennep, Melk, Laktose)
Rødløk
½ stk
Tobladssalat
50 g
Finsnittet rødkål
100 g
Sennepsvinaigrette
½ pakke
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 619 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 44 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 1 minutt på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og tørk salaten. Bland sammen rødløken, salaten, rødkålen og sennepsvinaigretten i en salatbolle.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!