Gnocchi i kremet spinat med ovnsbakt gresskar og lagret ost

Godt og rimelig

Godt og rimelig
Vegetar

Gnocchi i kremet spinat

med ovnsbakt gresskar og lagret ost
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør
Flaskegresskar
½–1 stk
Gnocchi
500 g
(Gluten)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Sitron
½ stk
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
½ dl
Sitron
½ stk
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 606 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 17 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Del gresskaret i to på langs og skrap ut frøene med en skje. Kutt vekk skallet fra gresskaret og kutt det i mindre jevnstore biter. Fordel bitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskaret i ovnen i 15–20 minutter, eller til det er gjennomstekt.   
 Tilbered gnocchien som anvist på pakken. Spar på 1 dl av kokevannet før gnocchien siles.      
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll spinaten og sitronen, og finriv skallet av sitronen (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gnocchien i 2–3 minutter. Tilsett løken, hvitløken og spinaten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i crème fraîchen og ½ dl vann, og la det hele småkoke i 1–2 minutter. Krydre med salt og pepper, og smak til med saften fra sitronen.     
 Topp retten med det ovnsbakte gresskaret, sitronskallet og den revne osten ved servering. 
God middag!